Добре дошли във форума Teen Obsession. За да видите цялото съдържание и да станете част от нашето семейство, трябва да се регистрирате. 
ИндексPortalРегистрирайте сеВход
Последвайте ни
Фен превод

Share | .
 

 Кели Армстронг

Предишната тема Следващата тема Go down 
АвторСъобщение
la_amour
Коалиция
avatar


Брой мнения : 17
Зодия : Дева Местожителство : София
ПисанеЗаглавие: Кели Армстронг   Пон Апр 11, 2011 9:03 am#1

„Разказвах истории още от преди да мога да пиша. Раните ми опити за писане бяха катастрофа. Ако искате история за момичета и кукли, мята ще е за мъртви момичета и зли кукли, за ужас на учителите ми. Всичките ми усилия да направя „нормална” история се провалиха. Днес продължавам да разпространявам истории за духове и демони и върколаци, докато съм безопасно заключена в подземното мазе”
Романи:

Bitten (Ухапан)

Резюме: Елена Мичълс е единственият женски върколак в света. И е изморена от това. Изморена е от живот изпълнен с криене и защита, живот в който най-важната й работа е да лови подивели върколаци. Изморена от свят, който не просто приема на-лошото в нейният ... нейният характер, насилието на което е способна, а и го изисква. Най-лошото от всичко е че разбира, че е доволна с този свят, с това да бъде такъв човек.
Така че тя напуска глутницата и се връща в Торонто, където се опитва да живее като човек. Когато водачът на глутницата се обажда за помощ й с борбата срещу внезапен бунт, тя се съгласява само защото му е длъжница. Веднъж щом това свърши, ще се махне от глутницата и ще е свободна да живее каро човек. Това е което иска. Наистина.


Stolen(Откраднат)

Резюме: когато млада вещица казва на Елена че група от хора отвлича свръхестествени същества, Елена игнорира предупреждението. След всичко, всеки знае че няма такова нещо като вещица. Колкото до мисълта за други свръхестествени същества, е, тя предпочита да не се занимава с тази възможност. Скоро, обаче, тя се изправя пред истината за нейният свят, когато е отвлечена и хвърлена в клетка с вещици, магьосници, полу-демони и други върколаци. Както Елена скоро открива, да се справи с другите отвлечени е последното нещо за което трябва да се притеснява. В този затвор, истинските чудовища носят ключовете.

Broken

Когато полу-демона Ксавиер се обажда на Елена за услугата която му дължи, изглежда достатъчно лесно, да открадне писмото на Джак Изкормвача „От ада” от колекцията на Торонто, който сам го е откраднал от кутията с доказателства за Изкормвача. Но нищо във свръхестественият свят е толкова лесно колкото изглежда. Елена случайно предизвиква заклинанието поставено на писмото и отваря портал към викториански Лондон, освобождавайки зомбита, болести и може би дори самият всеизвестен сериен убиец.


Dime Store Magic

Резюме: Лидер на американският сбор на вещици, пазител на дъщерите на черните вещици... Това е единственият начин на живот който двадесет и три годишната Пейдж Линтърборн си представя за себе си което ще доведе и ада в социалният й живот.
Но тя е готова за предизвикателство. Когато полу-демона Лия О’Донъл се завръща да се бие за притежание над Савана, Пейдж е готова
Не е толкова готова за групата от свръхестествени същества, който Лия довежда със себе си, включваща могъщ магьосник който предявява че е баща на Савана. Отрязана от приятелите си, обвинена във вещерство, сатанизъм, некромания, убийство... Пейдж бързо разбира да задържи Савана означава да загуби всичко друго. Открила ли е най-накрая битка която не желае да води?Industrial Magic

Резюме: Мислите си че пастроците и мащехите са страшни? Опитайте да се срещнете с потенциалният пастрок на Пейдж Линтърборн: Изпълнителен директор на Кортез Кабал – мултинационална корпорация... и свръхестественият еквивалент на мафията. Лукас Кортез е посветил живота си на управлението на Кабал, въпреки че това не спира баща му от очакването да поеме семейният бизнес някой ден. Любимото занимание на Бенисио е да се възхищава на донкихотовските идеали на Лукас и да го моли да разследва случилите се несправедливости в Кабал.
След години на неуспех, Бенисио най-накрая намира перфектният случай: атакувана вещица тийнейджърка и оставена да умре. Да откаже би било достатъчно трудно за Лукас... почти невъзможно за новата му приятелка вещица. Пейдж и Лукас скоро разкриват че младата вещица не е първата атакувана тийнейджърка от Кабал.
Когато вътрешните борби между Кабалите, заплашват да оставят убиеца на свобода, Пейдж и Лукас решават че те трябва да го спрат. Случаят ги отвежда в лов през страната, през свръхестественият свят, където съюзници могат да бъдат намерени на страни места, включително известен некроман, мъдро разбиращо келтско божество, ядосан призрак, наполовина полудял ясновидец и група от вампири, който наистина предпочитат да са в романите на Ан Рийс.

Haunted

Ева Ливайн сключва сделка със съдбата и сега е дошла да събере дълговете си, изпращайки Ева на мисия да върне душата на избягал деми-демон. Да играе призрачен ловец на глави не е точно вид кариера която Ева е имала на ума си, но сделката си е сделка. Ева никога не нарушава обещание... дори и когато цената за връщане на този дълг излиза че е повече от колкото призрак може да си позволи.


No Humans Involved

Джейми, който знае едно две неща за шоу бизнеса, по време на телевизионни снимки в Лос Анжелис, когато страни неща започват да се случват. Като жена, чийто специален талант е вдигането на мъртвите, нейният праг за странност е доста висок: тя е свикнала не само са вижда мъртви хора но и да ги чува да й говорят с много категорични условия. Но за пръв път в живота й – когато невидима ръка докосва кожата й, неразбиращи се фрагменти от думи са прошепвани в ухото й и същества се придвижват точно в периферното й зрение, тя знае че хората имат предвид това което говорят, когато казват ще са преследвани от духове
Тя е решена да стигне до дъното на тези явления, но когато решава да разреши мистерията си няма и на идея колко страшно разследването ще стан е. Докато навлиза под повърхността на тъмният Лос Анжелис, тя се нуждае от толкова помощ от свръхестественият свят колкото може да получи за да оцелее, обажда се на личният си ангел Ева и Хоуп един имащ само добри намерения хаос-демон. Джереми, алфа върколака, също е до нея предлагащ защита. Но Джейми се надява на малко повече от това.


Personal Demon

Резюме: Полу-демона репортер за таблоиди Хоуп Адамс има тайна. Като пълен демон тя обичал хаоса. Става по силна с него. Нуждае се от него.
През повечето време, Хоуп храни глада си помагайки на междурасовият съвет. Но това никога не е достатъчно. Така че когато Бенисио Кортес й предлага работа като инфилтрираща на млади свръхестествени същества, тя мисли че е открила перфектното решение. Вместо това, открива пълно буре с барут от алчност, желание и амбиция. И когато се запали, светът ще се взриви.


Living with the Dead

Когато Робин Пилтие – много човешки Пи Ар представител, е обвинен в убийство, двамата души най-решими да изчистят името й са поли-демона репортер таблоид Хоуп Адамс и детектива некроман Джон Финдли. И внезапно Робин се намира в сърцето на сят за чието съществуване никога не е знаела и за който е най-безопасно за нея да не знае нищо.

Frostbitten

В пустошта на Аляска е суров пейзаж с най-добри условия, но с глутница от свободни подивели върколаци, започва да става смъртоносно.
Елен Мичълс, изпълнителят на водача на глутницата, знае доста добре поразиите който могат да причинят.
Когато в света се разкрива че серия от хора са били убити очевидно от вълци близо до Anchorage, Елена и Клай са изпратени да проверят нещата. Но откриват повече от колкото са мислили между снега и дърветата на дивата пустош на Аляска.


Waking the Witch

Резюме: Осиротялата дъщеря на магьосник и полу-демон, Савана е ужасно могъща млада вещица, която никога не е устоявала на шанса да използва магията си. Но на двадесет и една тя разбира че трябва да порасте и да докаже на пазителите си Пейдж и Лукас, че може да е отговорен член на тяхната свръхестествена детективска агенция. Така че хваща шанса да лети соло, разследвайки мистериозната смърт на три млади жени в близката до града фабрика, като услуга за една от свръзките на агенцията. На пръв поглед, убийството изглежда извършено от човек, но от по-близа инспекция значите сочат обратното.
Скоро Савана е сама. Избягва на пътя и бива почти убита, преследвана от мистериозен преследвач и се изплашва когато братът на една от убитите жени е убит докато се опитва да разреши престъплението. За да усложни ситуацията, нещо странно се случва на силите й. Изправена срещу шамани, демони и вуду култ , Савана се бори срещу възможността първият й случай да стане последен. Трябва да помоли за помощ, вероятно най-трудният урок който някога ще научи


The Summoning

Резюме: Хлое Сондърс вижда мъртви хора. Да, точно като във филмите. Проблема е че в истинският живот да кажеш че виждаш призраци е един начин да получиш билет към лудницата. И на петнадесет, всичко което иска да направи Хлое е да се впише и може би да получи вниманието на някое момче от училище. Но когато особено ядосан призрак я преследва, получава внимание по съвсем грешни причини. Нейното изглеждащо лудо държание й заслужава пътуване до Лил Хаус, център за умствено неуравновесени тийнейджъри.
В началото Хлое е решена да не прави нищо. Но тогава момичето което е в същата стая изчезва след признанието че има полтъргайст и други пациенти също изглежда сякаш имат свръхестествено поведение. Може ли това да бъде съвпадение? Или Лил Хаус не е точно това което изглежда? Хлое разбира че ако не разкрие истината, може да остане завинаги в болница за душевно болни. Или може ни съдбата й ще е дори по-лоша...? Може ли да се довери на съучениците си и смее ли да разкрие тъмната си тайна?


The Awakening

от авторката: Знаете ли какъв е най-големият проблем с поредиците? След първата книга, е много трудно да опишеш следващата без да издадете нещо от предходната книга. Така че ако сте чели предходната книга, прочетете следващите думи, ако не сте, недейте.
Резюме: Ако ме бяхте срещнали преди няколко седмици, най-вероятно бихте ме описали като обикновена тийнейджърка – някой нормален. Сега животът ми е променен завинаги и съм толкова далеч от нормалното колкото може да се стигне. Аз съм жив учен експеримент – не само мога да виждам духове, н о мога да вдигам и мъртвите дори без да се опитвам. Повярвайте ми, това не е сила която искате да имате. Никога. Бягам за живота си с трима мой свръхестествени приятели и трябва да намерим някой който може да ни помогне да спечелим отново свободата си преди групата Едисон да ни намери. Или ще умрем опитвайки.


The Reckoning

От авторката: Знаете ли какъв е най-големият проблем с поредиците? След първата книга, е много трудно да опишеш следващата без да издадете нещо от предходната книга. Така че ако сте чели предходните две книги, прочетете следващите думи, ако не сте, недейте.
Резюме: Името ми е Хлое Сондърс и би ми харесало да бъда нормална. Но нормална е едно нещо което не съм.
Първо, имам тези страни чувства към сигурен антисоциален върколак и неговият брат с благ характер – който просто се е случило на е магьосник, но между нас да си остана, клоня повече към върколака. Не нормално.
С приятелите си бягам от зла корпорация която иска да се отърве от нас... трайно. Определено не нормално.
И най-накрая, аз съм генетически променен некроман, който може да вдига мъртвите, гниещи трупове и всичко такова, дори без да се опитва. Толкова далеч от ненормалното до колкото може да се стигне.


П.п. Това е една от любимите ми авторки. Стилът й на писане е страхотен и винаги умее да те разсмее дори и в някоя тъжната ситуация.
Върнете се в началото Go down
http://laurellhamilton.bulgarianforum.net/
katnis
Новак
avatar


Брой мнения : 15
Зодия : Дева
ПисанеЗаглавие: Re: Кели Армстронг   Сря Апр 13, 2011 11:59 am#2

Разбрах че поредицата й "Призоваването" разказваща за Хлое Сондърс ще бъде издадена на БГ от издателство Колибри, някаква идея кога ще излезе първата книга?
Върнете се в началото Go down
la_amour
Коалиция
avatar


Брой мнения : 17
Зодия : Дева Местожителство : София
ПисанеЗаглавие: Re: Кели Армстронг   Сря Апр 13, 2011 2:41 pm#3

До колкото знам , трябва да е до края на тази година, но не знам точно кога. Трябва да си призная, че след като ги получих на английски не съм се интересувала, много от българската книга. Един колега на майка ми, доста пътува и всеки път тръдва с поръчка за някоя книги и като ми я донесе поне една седмица радост :) . Но наистина не знам кога ще излезе българското издание. Погледнах във сайта на Колибри, но там няма никаква информация.
Върнете се в началото Go down
http://laurellhamilton.bulgarianforum.net/
al1ce
Фен
avatar


Брой мнения : 2073
Зодия : Дева
Герой
Име: Рейвън Хейли
Раса: вампир
ПисанеЗаглавие: Re: Кели Армстронг   Нед Май 01, 2011 4:17 pm#4

Тези книги много ми допадат ..
Върнете се в началото Go down
????


ПисанеЗаглавие: Re: Кели Армстронг   Нед Юни 19, 2011 6:51 pm#5

За момента чета Waking the Witch. Много е добра. Надявам се и останалите да са толкова добри. Харесва ми стила на авторката.
Върнете се в началото Go down
poli
Редовен
avatar


Брой мнения : 175
Зодия : Везни
ПисанеЗаглавие: Re: Кели Армстронг   Нед Юни 19, 2011 8:39 pm#6

la_amour написа:
До колкото знам , трябва да е до края на тази година, но не знам точно кога. Трябва да си призная, че след като ги получих на английски не съм се интересувала, много от българската книга. Един колега на майка ми, доста пътува и всеки път тръдва с поръчка за някоя книги и като ми я донесе поне една седмица радост :) . Но наистина не знам кога ще излезе българското издание. Погледнах във сайта на Колибри, но там няма никаква информация.

А какво ти е мнението за поредицата?
Върнете се в началото Go down
Ellendary
Преводач
avatar


Брой мнения : 721
Зодия : Лъв
ПисанеЗаглавие: Re: Кели Армстронг   Нед Сеп 25, 2011 12:30 pm#7

От авторката съм чела само един разказ "Кейт" от антологията "Целувката на вечността", но след анонсите които прочетох, ще се постарая да се запозная по-отблизо с книгите и.
Върнете се в началото Go down
velimira69
Новак
avatar


Брой мнения : 48
Зодия : Дева
ПисанеЗаглавие: Re: Кели Армстронг   Чет Юни 11, 2015 6:01 pm#8

Много ми се иска да прочета нещо от тази писателка!
Върнете се в началото Go down
Sponsored content


ПисанеЗаглавие: Re: Кели Армстронг   #9

Върнете се в началото Go down
Върнете се в началото Go down
Страница 1 от 1

Permissions in this forum:Не Можете да отговаряте на темите
 :: Светът на книгите :: Автори-